Aan het woord; Adjudanten Preens Frans I

Wiltj djae Adjudânt waere?

Dju toch, wat sjiek!! Hier zitten we dan met z’n drieën om een stukje te schrijven als adjudanten van prins Frans I. En wat zijn we trots dat we dit avontuur samen aan mogen gaan! Op 23 september 2021 kregen we allemaal nog laat in de avond een telefoontje. Allemaal een beetje aarzelend om zo laat op de avond nog een onbekend nummer op te pakken… gelukkig uiteindelijk wel allemaal opgepakt en daar kwam de grote vraag: “wil jij adjudant zijn van de preens van de Vêrkusköp?’ Diezelfde avond nog kon Frans zeggen dat hij 3 adjudanten had!! En vol adrenaline en nog onwetend over alles wat ons te wachten stond gingen we een onrustige nacht in.

We kennen Frans allemaal op onze eigen manier.

Stephan kent Frans van vroeger in de gezamenlijke vriendengroep. Waar Frans een stelletje werd met Karin, volgde niet veel later Stephan met Esther. Al bijna 25 jaar zwagers van elkaar. Daarnaast ook samen al heel lang actief bij de scouting. En daar kwam ook Cindy om de hoek, bij diezelfde scouting. Kennis met elkaar gemaakt door een wasbak-speciaal, draaien Frans en Cindy nu nog steeds samen groep.

Stephan, Frans en Cindy hebben ook een aantal jaren samen groep gedraaid waar ze de nodige avonturen beleefd hebben. In Luxemburg de politie op bezoek die geen Wieërts verstonden, samen de kinderen voor de gek houden (en uiteraard soms ook andersom) en in lekke tentjes geslapen (soms met mollen onder de tent, meestal zonder).

Frans en Cindy hebben al vele vastelaovendjen samen gevierd, waarbij zelfs een keer gevraagd is of Cindy met haar vader op stap was 🙂 Gelukkig kan Frans daar nog altijd om lachen!

Kuit op Zuid is altijd vaste prik, vele optochten zijn er samen gelopen en de nodige Doeërbieëterstoernooien doorstaan. En bij die vastelaovendj ligt ook de gemene deler met Robert.

Niet bij te houden

Robert en Frans kennen elkaar via de wichter, Lucas en Nick zaten bij elkaar in de klas. Lucas kwam soms een bammetje doen bij Nick en in groep 8 zaten ze samen in de jeugdraad. En daar mochten de ouders met de jeugd mee op stap en wat een feestje was dat! Frans heeft het hele seizoen geprobeerd om Robert bij te houden met drinken, maar dat is ‘m niet gelukt. Veel lol gehad samen met het bouwen van een eigen wagen en al een voorproefje gehad van een seizoen vol recepties, feestjes en bier (en nog meer bier).

En zo’n mooi seizoen staat ons nu weer te wachten. We zijn inmiddels druk bezig om samen alles te regelen en zitten midden in de voorbereidingen. De medailles zijn uitgezocht, de pakken aangemeten, een motto en devies zijn bedacht, opgemeten wie de dikste kop heeft en het grootste scheepje nodig heeft 😉

Kei tof seizoen

We hebben er zin in en we kijken er naar uit om er samen een super sjiek seizoen van te maken! Bovenstaand stukje hadden we mooi klaar staan, we waren helemaal klaar om de vastelaovundj 2022 te gaan vieren met z’n allen. En toen gooide een virusje toch weer roet in het eten…

Dus de plannen de koelkast in en inmiddels is het januari 2023 en hebben we de eerste weken vol vastelaovendjpret er al opzitten. We zijn er dus helemaal klaar voor!!!

Nog net zo enthousiast (misschien nog wel enthousiaster) om er dan nu alsnog een kei tof seizoen van te maken!!