Oud prinsen

De oud prinsenclub is opgericht op 24 januari 1993 bij het  3 x 11 jarig jubileum van V.V. de Verkusköp. De animo was zo bijzonder groot dat bijna alle oud prinsen zich hier spontaan bij aangesloten.

De oud prinsen zijn ook altijd aanwezig op de prinsenreceptie van de prins van v.v. de Verkusköp. Om 15.11 uur betreden we dan het podium om dan onze nieuwe prins en toekomstige collega te feliciteren. We gaan er met z’n allen trots op, dat we steeds met zo ‘n grote groep, meestal bijna voltallig, aanwezig zijn.
De prins van v.v. de Verkusköp wordt op zijn receptie gevraagd of hij lid wil worden van de oud prinsenclub, niet wetende wat hem zo allemaal boven het hoofd hangt. Hem wordt dan ook het advies gegeven zich tijdens het carnavalsseizoen “netjes” te gedragen want alles kan tegen hem gebruikt worden. Elke prins van v.v. de Verkusköp heeft na een seizoen als prins geregeerd te hebben de behoefte om op kleinere schaal toch met deze vereniging verbonden te blijven en worden dan ook lid. Het laatste wat ze altijd zeggen als ze aftreden is: “Ut waas geweldjig”!

OadPreense

Dit wordt door de oud-prinsen voortgezet en het  “blijft  geweldig” om van deze club lid te zijn.
Een maal per jaar houdt de vereniging een jaarvergadering met aansluitend de ontgroening van de aftredende prins. Op deze buitengewone en druk bezochte zitting wordt dan de kandidaat oud-prins op “zeer ludieke wijze”getest of hij tot deze club kan toetreden. Het is steeds een avond waar alle oud prinsen jaarlijks naar uitkijken en waar de nieuwe oud-prins nog lang aan terugdenkt.