Bonte Avonden 2020 groot succes

Dit jaar stonden de bonte avonden in een speciaal thema: Hotel ’t Vêrke. 3 avonden lang was het volle bak in het buurthuis, en de reacties waren lovend. Snelle sketches liepen vloeiend in elkaar over en werden afgewisseld met zang, dans en muziek.

In een uitverkocht Buurthuis Moesel is tijdens de Gala Bonte Avond op zaterdagavond 1 februari, Jan van Doorn gehuldigd als 5×11 jarig lid van V.V. de Vêrkusköp. Zelfs de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (B.C.L.) was naar Weert-Zuid afgereisd om bij deze bijzondere mijlpaal aanwezig te zijn.

Het is voor de eerste keer in het 61-jarig bestaan van onze vereniging dat een lid een 5×11 jarig jubileum viert. Jan was in de beginjaren zowel secretaris als penningmeester. Ook heeft hij jaren lang in de Raad van Elf gezeten.

Jan is vooral bekend als bouwer en tractorchauffeur van de grote prinsenwagen, wat hij al doet sinds het begin van de familieoptocht van Weert-Zuid. Ook zit Jan bij alle Vastelaovundj activiteiten, waarbij een entreekaartje nodig is, aan de deur van het buurthuis.

Als blijk van waardering is Jan onderscheiden met een speciale 5×11 oorkonde en kreeg hij een speciale jubileum steek uitgereikt met unieke gouden details.

De avonden stonden ook in het thema van Wil van Ratingen die na 18 jaar afscheid heeft genomen van de Bonte Avonden. Zonder andere te kort te doen, was Wil één van de grote smaakmakers op onze bonte avonden en wij, en vele trouwe bezoekers gaan hem missen. Hij sloot af, op zijn eigen manier. “My way”, zoals hij het zelf zei. Met een prachtig Frank Sinatra nummer, gezongen, op zijn Wil’s.

Op onze Facebook pagina’s zijn diverse filmpjes te vinden van onze bonte avonden, waaronder een sfeer impressie achter de schermen, de openingsvideo van Hotel ’t Vêrke EN het nummer van Wil.