Compleet van start met het Seizoen 2023

Afgelopen weekeind is V.V. de Vêrkusköp vol feest officieel begonnen aan het Vastelaovundj seizoen 2023. Op vrijdag 13 januari, tijdens het Bal van de Preens voor Preens Frans I zijn maar liefst drie nieuwe leden van de Raad van 11 geïnstalleerd. Met Erik, Jeroen en John is de Raad van 11 op volle sterkte om de Vastelaovundj op Moesel vol met feest en plezier te organiseren.

2023-01-13 - V.V. de Vêrkusköp - Bâl vanne Preens 00016

Bâl van de Preens
Na het officiële gedeelte was het tijd voor Prins Frans I om de felicitaties van familie, vrienden, collega’s, verenigingsvrienden en kennissen in ontvangst te nemen, tijdens het speciaal voor Frans georganiseerde Bal van de Preens.

De Aod Preenseclub en de Aod Adjudânteclub van V.V. de Vêrkusköp grepen de gelegenheid aan om Preens Frans I en zijn Adjudanten eens uitgebreid aan te spreken op de verantwoordelijkheden en verwachtingen voor het komende seizoen waarbij Preens Frans I en zijn gevolg verrast werden met enkele ludieke cadeaus.

2023-01-13 - V.V. de Vêrkusköp - Bâl vanne Preens 00030

Jeugspreens Tren d’n 1e 
Na bekomen te zijn van een geslaagd Bal van de Preens stond zaterdag 14 januari in het teken van de uitroeping van onze Jeugdpreens en de jeugdraad van 11. Na de installatie van de nieuwe jeugdraad zorgde onze enthousiaste jeugdafdeling voor de spannende introductie en bekendmaking van onze nieuwe jeugdhoogheid Tren d’n 1ste vanne Vêrkusköp.

Deze Drummendje Scout komt van Moesel en gaat samen met zijn adjudanten Tijs en Rens een groot feest bouwen tijdens de Vastelaovundj.

2023-01-14 - V.V. de Vêrkusköp - Uutroôping Jeugd 00017

Bej de Vlikkesteakers
Als afsluiter van dit eerste weekeind met onze beide hoogheden ging de hele stoet inclusief onze kapel de Waerse Kuj op pad naar de prinsereceptie van de Vlikkestaekers in Ospel waar we enthousiast ontvangen werden door Preens Bas II en Prinses Pauline. Ook de beide kapellen waren enthousiast om samen weer de vastelaovundjlidjes te kunnen spelen.

2023-01-15 - V.V. de Vêrkusköp - Receptie Vlikkestaekers 00022