De Vêrkusköp gaan de eindsprint in van de Vastelaovundj 2023

Maandag 20 februari is het voor de Vêrkusköp alweer de laatste dag van het Vastelaovundj-seizoen met als afsluiting de Abdicatie van Preens Frans I en de Jeugdpreens Tren I. 

We hebben genoten en samen vol plezier en lol gefeest op Weert-Zuid en omstreken. Maar voor het zover is staan er nog enkele fantastische activiteiten op stapel in het buurhuis van Moesel, het centrum voor saamhorigheid, plezier en feest!

Familieoptocht met Hosmiddag & Fieëst in de Vêrkusstal

Zaterdag 18 februari trekken we met een grote stoet wagens, duo’s, solo’s en groepen uitgedoste Vastelaovundj-vierders door de wijk Moesel. Kom vooral kijken en genieten van deze bonte stoet en ga aansluitend met de deelnemers en omstanders mee verder hossen tijdens de hosmiddag in het Buurthuis. Voor de gevorderde hosser onder de feestvierders gaat deze Vastelaovundj-daag verder met het Fieëst in de Vêrkusstal alwaar DJ Basco, Stefan Wolter, Ronald & Carien, Rempetemp en Ed & Frans de sfeer aankleden met hun muzikale ensemble.

Optocht: vanaf 13.30 uur. Start bij het buurthuis.

Hossen & Springen: aansluitend na optocht.

Fieëst in de vêrksustal: vanaf 17.00 uur.

Baggemiddig & Abdicatie

Op zondag 19 februari is het wat rustiger op Weert-Zuid en kunnen de Vêrkusköp en Vêrkusköpkes van Zuid de Rogstaekers gaan vergezellen om ook de Vastelaovundj in de stad gezamenlijk te laten knallen. 

Maar op maanddag 20 februari gaan de Vêrkusköp nog één keer goed los tijdens de Baggemiddig. Tijdens dit festijn kan iedereen, van Vêrkuskop tot Brökwagter en van Heiknuiter tot Rogstaeker, komen genieten van een uitgebreide line up artiesten zoals: DJ Kimmeneed, De Köpkes, Dansgroep BliZz Stars, Fieëstband Moerepetazie, Mark & Wilhelmien en natuurlijk Stefan Wolter.

Om 20.30 uur slaan we de pin erin met de Abdicatie van Preens Frans I en Jeugdpreens Tren I. Deze twee hoogheden zijn er samen in geslaagd de Vastelaovundj van 2023 op Zuid weer vol op de kaart te zetten. Laten we ze bedanken voor hun voortreffelijk regeerperiode over vastelaovundj-minnend Weert-Zuid door gezamenlijk bij de abdicatie aanwezig te zijn.