Gezamenlijke carnavalsopening D’n Aáftrap afgelast

D’n Aáftrap, het evenement als opening van de lokale Weerter vastelaovendj, die gepland stond voor zaterdag 13 november gaat niet door. Dit hebben de besturen van de organiserende verenigingen gezamenlijk besloten.

De verenigingen concludeerden eerder deze week nog dat met de huidige regelgeving de feestavond in gecontroleerde vorm kon doorgaan, mede omdat men geen onderscheid herkent tussen de opening van concertzalen, theaters en kroegen en het openingsfeest. Met het door laten gaan van D’n Aáftrap stelde de organisatie liefhebbers in de gelegenheid om zelf de keuze te maken de vastelaovendj samen te openen.

Oproep burgemeesters

De organisatie is gisteravond echter geconfronteerd met de oproep van de burgemeesters van Noord-Limburg. Zij deden via de veiligheidsregio Limburg-Noord een dringend beroep op organisaties van evenementen en activiteiten om deze, in ieder geval tot 15 november, geen doorgang te laten vinden in verband met de situaties in de Limburgse ziekenhuizen. Dit heeft de samenwerkende verenigingen met pijn in het vastelaovendj-hart doen besluiten om de veiligheid van bezoekers voorop te zetten en de festiviteiten tot en met aankomend weekend te annuleren.