Jeugd Vêrkusköp

De jeugdcommissie van de Vêrkusköp zorgt er elk jaar weer voor dat 14 enthousiaste kids een geweldige ervaring hebben die zij de rest van hun leven bij zich zullen dragen.

Één van hen krijgt de eer zich jeugdprins(es) van de Vêrkusköp te noemen en zal de jeugd van Weert-Zuid voorgaan in het grootste volksfeest van Nederland. Dit kan hij natuurlijk niet alleen, hij/zij kiest namelijk 2 adjudanten die letterlijk en figuurlijk aan zijn of haar zijde zullen staan! Daarnaast worden er ook ieder jaar 11 enthousiaste vastelaovundj-vierders uitgekozen om plaats te nemen in de Jeugdraod van Elluf en samen met bovenstaand drietal de trots van VV de Vêrkusköp te vormen.

De Jeugdcommissie zorgt ervoor dat alle jongens en meisjes, hun ouders, broertjes en zusjes de ondersteuning en begeleiding krijgen die zij nodig hebben. Denk hierbij aan het voorzien van kleding, het bedenken en ontwerpen van de onderscheiding en het devies, het schrijven en oefenen van speeches, betrekkingen met zusterverenigingen en het regelen van de zaken die nodig zijn om als Jeugd van VV de Vêrkusköp telkens weer goed voor de dag te komen !