Preens Frans I

Bij V.V. de Vêrkusköp gaat in seizoen 2022-2023 voorop: Preens Frans I

Frans Lenders is 45 jaar jong. Hij is opgegroeid in Altweerterheide als Heiknuiterke en als zoon van Pierre Lenders (Pierre van Paol Doorke) en Mia Lamerikx (van Toeta Frenske). Hier heeft hij de vastelaovendj al vroeg met de paplepel ingegoten gekregen.

Hij heeft meegedaan met de wichter boonte middige, boonte aovendje en vaker meegeweest met de raad van elf.

20 jaar geleden heeft hij met zijn vrouw Karin Langers een huis gekocht en zijn ze gaan samen wonen op Moesel, achter het buurthuis.

In het dagelijks leven werkt Frans bij Nedzink in Budel-Dorplein als commercieel medewerker binnendienst en probeert daar zoveel mogelijk zink te verkopen. Dus als iemand gaat verbouwen binnenkort “Deenk aan Zeenk”, dan kan hij nog lang bij Nedzink blijven werken.

In zijn vrije tijd heeft Frans ook een druk leven, hij is onder andere al 25 jaar leider bij de scouting van Fatima (St. Rumoldus). Hij is daar begeleider van de explorers, dit zijn kinderen tussen de 13 en 17 jaar, die hij daar in het gareel probeert te houden.

Daarnaast is hij leider van de Jo13-1 van MMC Weert, waar hij de communicatie en randzaken voor zijn rekening neemt van dit geweldige team.

En dan natuurlijk nog de vastelaovendj; Met zijn eigen groepje “v.v. van 12 wis middig” doet hij ieder jaar mee aan de optochten op Weert-Zuid en in de stad. Verder bezoekt hij altijd verschillende activiteiten en feesten.

Samen met Karin heeft Frans 2 zoons, Lucas van 16 jaar en Bram van 13 jaar. Beide heren hebben ook al ervaring bij de Vêrkusköp als jeugdraadslid en jeugd boerenbruidegom.

Naast zijn vrouw en kinderen kan natuurlijk ook Frans niet zonder enkele adjudanten.

De eerste adjudante is zijn partner in crime tijdens de vastelaovendj en op de Scouting; Cindy Gaube, Cindy woont samen met haar vriend Bennie Smeets en samen verwachten ze binnenkort hun eerste kindje.

De tweede adjudant is Robert Jorissen, samen met zijn vrouw Patricia en zoon Nick viert de hoogheid al vele jaren vastelaovendj.

Zijn derde en laatste adjudant is tevens zijn beste vriend en zwager, Stephan de Graef, Stephan is getrouwd met Esther en samen met hun 2 kinderen Alyssa en Colin wonen zij op Fatima.

Als orde heeft Frans I de orde van ut knepperentj kampveur ingesteld.

Preens Frans I en zijn gevolg zullen de vastelaovendj op Weert-Zuid voorgaan onder zijn devies;Met völ plezeer en tamtam, zette vae de vastelaovendj in veur en vlam!