Raod

De Raod van VV de Vêrkusköp bestaat uit de Raod van Elluf en enkele reserve raodsleden. Van de “Ellufdje van de Ellufdje” tot aswoonsdig is de Raod samen met onze Vorst in vol ornaat aanwezig bij allerlei Vastelaovundj activiteiten in Wieert Zuid en daar buiten. Daarbij is het streven om bij alle officiële gelegenheden met minimaal “Elluf” man aanwezig te zijn. Onze dames en de Waerse Kuj zijn ook meestal van de partij.

Onze Preensen gaan samen met de adjudanten en hun dames, in de Vastelaovundj voorop. De Raod bezoekt samen met de Groeete Preens en zijn gevolg diverse activiteiten van zusterverenigingen, cafés en uiteraard is de Raod ook aanwezig op onze eigen activiteiten in Wieert Zuid.

De Raodsleden vinden het allemaal kei sjiek om de Vastelaovundj bij de Vêrkusköp te vieren. Verder zijn het allemaal enthousiaste deelnemers binnen een organiserende commissie of staan voorop als er gebouwd en gesjouwd moet worden. Gedurende het Vastelaovundj seizoen trekken wij er meerdere keren per week opuit en dat vinden onze Raodsleden al helemaal geen probleem….