Rotary Weert land van Horne steunt Vastelaovundj in het Weerterland

Op woensdag 17 november hebben diverse carnavalsverenigingen uit het Weerterland een cheque in ontvangst genomen uit handen van Rotary Weert land van Horne. Het geldbedrag van meer dan 6000,- euro is opgehaald met een online carnavalsplatform en andere acties.

Door Corona kon het carnavals seizoen 2020 – 2021 niet gevierd worden zoals we dat gewend zijn. 

Optochten, voorstellingen en samen feesten konden niet doorgaan. Serviceclub Rotary Weert land van Horne wil de geest van de lokale vastelaovendj juist in deze tijd levend houden door te verbinden en plezier te delen. Daarom is het vorig jaar in samenwerking met 6 verenigingen het online platform vvweerterland.nl gebouwd. 

Netflix voor lokale carnaval

De website vvweerterland.nl is een soort Netflix voor de lokale carnaval en laat gratis films en video’s zien van optochten, bonte avonden en andere optredens. Daarnaast is er een veiling te vinden en zijn betaalde optredens opgenomen van nieuwe (nog niet eerder getoonde) voorstellingen en andere optredens van o.a. Harry en de Gebroeëke Zwiêgelkes, het duo Ed en Frans maar ook de artiesten van de boonte aovundj van de Vêrkusköp. In totaal 180 voorstellingen, goed voor meer dan 50 uur kijkplezier.
Naast het platform zijn acties uitgevoerd zoals de verkiezing van het carnavalsgezicht 2021 en in samenwerking met de JUMBO de carnavalsposter 2021. Rondom deze acties en het platform zijn diverse sponsoren bereid gevonden een financiële bijdrage te leveren. Hiermee konden de kosten van de ontwikkeling van het platform betaald worden én bleef er een mooi bedrag over voor de deelnemende verenigingen.

Dé online plek voor vastelaovendj vierders!

De website is ontwikkeld voor iedereen in het Weerterland maar in het bijzonder voor de vele vastelaovendjvierders. Jongeren die extra behoefte hebben aan ontspanning vinden hier een uitlaatklep vol met humor en plezier. Dankzij deze site kunnen nu ook ouderen en minder mobiele mensen volop meegenieten. Een uniek initiatief om juist in deze corona tijd voor verbinding en plezier te zorgen.

Enthousiaste deelname carnavalsverenigingen

Tijdens de bijeenkomst op 17 november werd teruggekeken en meteen de blik naar voren gericht. Van de deelnemende verenigingen;  vv de Brökwagters, vv de Rogstaekers, vv de Vêrkusköp, vv de Pinmaekers,  vv de Vlikkestaekers en vv de Krielkes waren de meeste aanwezig. De verenigingen waren allemaal zeer enthousiast over het platform, de inzet en de samenwerking.
De uitgekeerde bedragen zullen besteed worden om de carnaval in het Weerterland springlevend te houden. Het verbindende doel is ook voor dit seizoen een gezamenlijke uitdaging waar men samen de schouders onder wil zetten. Daarom zal er binnenkort gesproken worden over het voortbestaan en de verdere invulling van vvweerterland.nl. Andere vastelaovundj verenigingen zijn hierbij van harte welkom om aan te sluiten.