V.V. de Vêrkusköp opende het nieuwe vastelaovundj seizoen 2015

Op zaterdag 14 november 2015 heeft VV de Vêrkusköp het nieuwe vastelaovundj seizoen met een gezellige feestavond afgetrapt. Traditiegetrouw is om 19.00uur gestart met een dialect mis in de Sint-Josephkerk. Onder het genot van een kopje koffie en een lekker stukje vlaai is de feestavond vervolgens van start gegaan in MFA Keenterhart.

 

Terugblikken en vooruit kijken

Het 5 x 11 jarig jubileum is weliswaar vorig jaar reeds gevierd maar nog lang niet vergeten. De start van het nieuwe seizoen was vanzelfsprekend een mooi moment gezamenlijk terug te blikken op een geslaagd jaar maar ook zeker om vooruit te kijken. Het nieuwe seizoen zit weer bomvol activiteiten waarbij o.a. de Bonte Avonden en Kuit op Zuid traditioneel hoogtepunten zijn.

 

Jubilarissen, instalaties en afscheid bij VV de Vêrkusköp

Meer dan 55 jaar vastelaovendj op Weert Zuid betekent ook dat er door de jaren heen regelmatig jubilarissen gehuldigd zijn en zo ook dit jaar.

Op zaterdagavond zijn dan ook de eerste jubilarissen van dit seizoen door Vorst Peter in het zonnetje gezet. Daarnaast was het ook het moment waarop de abdicatie van enkele raadsleden plaats vond en er nieuwe leden zijn geïnstalleerd.

 

Jarenlang lidmaatschap.

Lei Beris & Rob Corsten werden samen met hun echtgenotes in het zonnetje gezet voor hun 1 x 11 jarig lidmaatschap van de vereniging. Jan Peeters en Bert van Doorn werden samen met hun dames geëerd voor maar liefst 2 x 11 jaar lid.

 

Afscheid

Nadat de jubilarissen in het zonnetje waren gezet was het tijd om afscheid te nemen van enkele leden van de raad van elf. Jarenlang waren ze lid van de raad van elf en hebben ze zich op diverse vlakken ingezet voor de vereniging. Het was dan ook een raar gevoel om ontdaan te worden van raadsketting en steek, een lach en een traan hoorde bij dit ceremonieel. De afscheidnemende raadsleden; Eric van de Kerkhof, Lei Beris, Bert van Doorn, Jack Roost, Frans Kluskens en hun dames, blijven de vereniging zondermeer ondersteunen. Vanaf dit moment echter zonder de voor hen zo herkenbare steek. V.V. de Vêrkusköp wil deze leden oprecht bedanken voor hun bijdrage aan de organisatie van de vastelaodunj op Weert-Zuid.

 

Installatie

De jeugdcommisie mocht zaterdagavond een nieuw lid verwelkomen. Marco van Kimmenade gaat samen met zijn vrouw Dennie een bijdrage leveren aan de organisatie van de wichtervastelaovundj op Weert-Zuid. Patrick Lenders en zijn vrouw Anita zijn geïnstalleerd als kervers lid van de raad van elf. Tot slot zijn Bert van Doorn en Joep Kessels toegetreden tot het convent.

 

Bruisende Feestavond

Er was gedurende de avond gezorgd voor het nodige entertainment. The Deejays hebben de gehele avond gezorgd voor de muzikale omlijsting. De vastelaovundj klanken zorgden ook in November in ieder geval al voor de nodige polonaises!

VV de Vêrkusköp kijkt terug op een mooie, sfeervolle avond waarbij een geslaagde aftrap is gegeven voor het komende seizoen. Voor meer informatie over de activiteiten van het komende seizoen en voor de bestelling van Vlaggen of DVD’s kunt u terecht op www.verkuskop.nl.