Vertrouwenspersoon

V.V. De Vêrkusköp wil iedereen met plezier het vastelaovundjs fieëst laten vieren en/of voorbereiden zodat we met z’n alle ieder jaar weer op een mooi seizoen terug kunnen kijken. Hierbij is een veilige omgeving belangrijk. Eén van de randvoorwaarden hierbij is het aanstellen van een Vertrouwenspersoon.

Wat is een Vertrouwenspersoon?
Een vertrouwenspersoon is iemand die door de vereniging is aangesteld als aanspreekpunt voor ieder die te maken krijgt met ongewenst gedrag [bijv. pesten, beledigingen, seksuele intimidatie, discriminatie]. De grenzen van wat ‘gewenst’ en ‘ ongewenst’ is verschillen per persoon. De één lacht mee met dubbelzinnige grappen en/of opmerkingen, de ander voelt zich er behoorlijk ongemakkelijk onder. Wat een bemoedigend klopje voor de één is, kan een ander opvatten als een vervelende en onnodige aanraking.
Bovenstaande incidenten kunnen emoties en vragen oproepen, ook als het jou zelf niet overkomt maar je het bij iemand anders ziet gebeuren.
Er over praten is vaak moeilijk maar wel belangrijk. De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen en informeert je over mogelijke vervolgstappen naar de juiste instanties.
De vertrouwenspersoon is geen bestuurslid en dus onafhankelijk. Anonieme rapportage van de gesprekken naar het bestuur is noodzakelijk. Samen willen we werken aan een veilig omgeving binnen de vereniging.
De vertrouwenspersoon is er voor iedereen: leden, ouders, toeschouwers en vrijwilligers.

V.V. De Vêrkusköp heeft Anton Jacobs bereid gevonden om zich beschikbaar te stellen als vertrouwenspersoon van onze vereniging. Anton heeft in het verleden deel uit gemaakt van het bestuur en is nog steeds actief lid van de vereniging.

Een ieder die klachten heeft rondom het thema sociale veiligheid kan contact opnemen met Anton Jacobs.

Telefoon 0495-452 003 of mobiel 06-15 562 806