Waerse kuj

Al vanaf de oprichting van v.v. de Vêrkusköp, trekt samen met de Raod van Elluf de boore kepel mee door al de cafe’s en zalen van Weert, en zo worden al jaren de recepties van prinsen en verenigingen bezocht. Met “De Waerse Kûj” voorop trekt men binnen, en maakt de vereniging zijn opwachting. In al die jaren is de boore kepel een vast geheel geworden van de vereniging, en is ondertussen niet meer weg te denken. De Vêrkusköp zonder “De Waerse Kûj”, zijn de Vêrkusköp niet, zegt men.

De kepel die in de beginjaren “De Huidkiessblaozers” heette, heeft haar naam omgeturnd in “De Waerse Kûj”, een naam die in het begin wat raar overkwam, maar die nu een begrip is in vastelaovundj vierend Weert. Iedereen weet nu wie “De Waerse Kûj” zijn.

Waerse Kuj 01

Een gezellige kepel met een eigen imago. Wat echter nog veel belangrijker is, “het zijn vrienden van elkaar”. Ieder lid van de Kûj wordt onderling gerespecteerd, en het grote voorbeeld is Mies Moonen die al meer dan 45 jaar de dikke trom slaat, en nog steeds door de groep op handen gedragen wordt. Want Mies is de oudste en tussen de oudste en jongste zitten zo’n dikke 50 jaar leeftijd verschil.

Graag gezien en veel gevraagd. Echter wat bij de groep voorop staat is dat op de eerste plaats mee wordt gegaan met V.V. de Vêrkusköp, en indien het programma het toelaat, ook op verzoek met andere verenigingen.
Al met al een fantastische groep, en voor de Vêrkusköp fijne collega’s om vastelaovundj mee te vieren.

Waerse Kuj 02

kijk voor meer op de eigen site van de kapel: www.waersekuj.nl